maandag 27 februari 2012

Discussie over mogelijke eindtijd Marathon Rotterdam

50+ x bekeken:

Op Dutch Road Runners heb ik een discussie geplaatst over berekeningen van eindtijden op basis van tijden op andere afstanden. Hier bestaan calculatoren op loopsites voor. Ik had er één gezien die wel heel rooskleurig was. Op basis van mijn tijden op de 10 km en de halve marathon zou ik (volgens die calculator dus hè) in staat moeten zijn om de Marathon onder de drie uur (sub3) te lopen. Dat leek me wat snel en toen barstte de discussie los. De één leek het wel mogelijk, de ander echt niet. De ander vroeg of ik mijn vorige marathon (4u 25) alleen bergop ging of in een ander leven gelopen was. Dat was wel grappig. Die dacht natuurlijk: "welke gek haalt het in zijn kop de vraag te stellen over een sub3 marathon als hij de vorige in 4,5 uur liep".Tja, daar kan ik hem geen ongelijk in geven.

Iemand zei ook dat het meest reëel is om de halve marathon x 2 te doen en daar 10% bij te tellen. Op basis van mijn PR op de halve marathon van 1:24:31 zou dat een tijd van 3:06 betekenen. Nog steeds 1u 20 onder de vorige marathon, dus daar doe ik het voor.

Ik stel mijn doelstelling bij van 3:10 tot 3:06.
.
En als CPC (21,1 km op 11/3) nu een nieuw PR oplevert, dan ......

UPDATE 21-04-2012: Helaas doelstelling niet gehaald. Zie Verslag Marathon Rotterdam. (3u37)

UPDATE 23-10-2012: Inmiddels het pr op de marathon flink scherper gesteld op 3u10. Zie verslag Amsterdam Marathon.

4 opmerkingen:

 1. En wat is je doelstelling qua genieten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goed punt: een lekker gelopen race en genieten is belangrijker dan de tijd. Maar het één sluit het ander niet uit en vaak gaan ze hand in hand...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In principe en in de theorie zal het allemaal moeten kloppen!.
  Maar een marathon is toch anders dan de 30km en in feite is de marathon maar 7 km lang, namelijk de laatste van de 42,2, alles daarvoor telt niet mee!.
  Je kan snel lopen en jhe loopt super, maar een marathon is ook een leer proces die je door ervaring gaat begrijpen, vaak is daar 5 of meer marathons voor nodig om uiteindeliujk op je top te geraken.
  Veel sucses en bedenk dat een afstand vaak maar net zo kor is als het 8 uur journaal met reclame blokken en soms is dat wel eens lang ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Rinus,
  dank voor het aandachtspunt. De M begint idd pas bij het laatste stuk. Mijn focus is erop gericht om ook de laatste km's goed door te komen. Ik ben overtuigd dat dit tot de mogelijkheden behoort. En mijn top zal idd nog wel even duren. Dus nog voldoende progressie in het verschiet :-)

  BeantwoordenVerwijderen