zondag 4 maart 2012

Road2Rotterdam trainingsloop 30km

Vandaag voor het eerst meegedaan aan een Road2Rotterdam trainingsloop bij AAC, http://www.aacamsterdam.nl/. Deze keer stond 30km op het programma en dat sloot wel goed aan op mijn schema. Er was veel belangstelling voor de pacers tussen 5.30 en 6.30 min/km. Het groepje van de 5.15 was al stuk kleiner, de 5.00 nog kleiner en voor de snelste groep met 4.45 min/km stonden slechts 3 mensen.

Ik heb me aangesloten bij het groepje van 5.00, dat is mijn normale lange duurlooptempo voor de training. We waren met 7 mannen in totaal. Nog een beetje links en rechts zitten ouwehoeren. Er was er één met precies dezelfde tijden als ik op de 16,1 en halve marathon. Die ging de marathon voor het eerst lopen en had geen idee wat voor tijd hij zou kunnen lopen. Hij was al blij als hij hem uit zou lopen. Dat is dus ook een invalshoek.

Ik had te veel gedronken, want ik moest onderweg wel 4 keer plassen. En de groep wacht natuurlijk niet op je, die loopt netjes door in het geijkte tempo. Dus ik moest vier keer een versnelling plaatsen om weer terug in de groep te komen. Training binnen de training zullen we maar zeggen.

Voordeel van een lange duurloop in zo'n groep lopen is dat je niet op het tempo hoeft te letten, nog een beetje aanspraak hebt en de tijd sneller gaat.

Voordeel van in je eentje te lopen is om lekker je gedachten te laten dwalen en dat je makkelijker in flow komt.. Geen afleiding en je loopt automatisch je natuurlijke ritme. Niets aanpassen aan een ander, gewoon je 'eigen tempo' lopen.

Ik heb ook het knijpfruit  uitgeprobeerd. Het viel goed in de maag, dat is in ieder geval een pluspunt. Ook best lekker. Dus ik denk dat ik dat maar tijdens de marathon neem.

Klaar na 2u 30. Ik blijf het toch steeds weer een heel stuk vinden. Marathon is dan nog 12 km verder en in een flink hoger tempo. Dus wel een tik zwaarder...
Maar voor de training vond ik deze trainingsloop zwaar zat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten