zondag 13 mei 2012

DCD-loop 2012

50+ x bekeken:

Vandaag de DCD-loop gelopen.Vorig jaar liep ik hier voor het eerst een 10 km binnen de 40 minuten (39:31) en daar moest ik behoorlijk diep voor gaan. Vanavond had ik het idee om niet voluit te gaan i.v.m. de marathon Leiden van volgende week. Maar wat is wijsheid: hoe hard dan weg te gaan?

Binnen de 40 minuten, richting de 39 minuten leek me wel een goed idee. Voordat wij zouden  starten, konden eerst de atleetjes < 8 jaar ook hun kunsten vertonen. Mijn dochter Kyra, die net 3 geworden is, wilde ook wel eens een wedstrijdje lopen.Vandaag was haar eerste wedstrijd: een rondje om de baan van 400 meter. Geweldig om te zien. Ze vond het erg leuk, maar na 200 meter vond ze het wel genoeg en had er geen zin meer in. Nog even een spelletje van gemaakt: "je kan me toch niet pakken" en weg 'spoot' ze weer. Was er toch wel een klein beetje trots op haar dat ze haar eerste 'wedstrijdje' had gefinisht.

En dan de 10 km (+ 75 meter).


Na het startschot bewust niet te snel van start. Jos Pekel ging met me mee. En ook Bert Vink liep net voor me. Tot ca. 2 à 3 km liepen we met zijn 3'en. Daarna liepen Jos en ik verder.
De eerste km's gingen toch nog redelijk snel. Doorkomst 5 km was met 19:00 wel een tikkie langzamer dan de Zorgspecialistenloop 10 km van 2 weken terug, die in 18:31 ging, maar toch redelijk snel gezien de doelstelling vooraf. De km-tijden liepen daarna licht op. Paar klimmetjes, wat wind tegen en ook het idee om niet té diep te gaan deed de rest. Jos kreeg het iets moeilijker na 7 km en bleef de rest van het traject in mijn rug hangen. Dat vond ik prima. Ook op de training op de dinsdag bij DEM lopen we veel met elkaar en de ene keer is de één net weer iets sneller, dan de ander.

We liepen langzaam in op een voorganger en tussen 8 en 9 km haalden we die in. Vlak voor het einde bereikten we de atletiekbaan van DEM weer. Ik had nog behoorlijk wat lucht over en heb daar voor de laatste 200 meter nog even flink aangezet.
Eindtijd van 39:00 (13e plaats overall), prima tijd en zeker niet alles gegeven. Niet dat ik enorm veel sneller zou kunnen, maar tussen de 38:00 en de 38:30 had wel gekund denk ik. Jos zat met 8 seconden net achter me, hij liep een behoorlijk snellere tijd dan voorgaand jaar.

Zelf was ik 31 seconden sneller dan vorig jaar met minder inspanning. Tempo was 3:52 min/km, niets mis mee. Voor een 'niet 100% wedstrijd' dik tevreden mee.

Nog even onder het genot van een biertje nagepraat met o.a. Jos, Bert en 10km winnaar Ralph Apeldoorn. Ralph had een hele snelle tijd van 33:13 en was daarmee ca. 2 minuten sneller dan de nummer 2.

Morgen weer een beetje loslopen, dinsdag nog een rustige baantraining en dan volgende week maar even kijken wat de marathon in petto heeft (doelstelling: rustige marathon, gefocust op uitlopen).

1 opmerking:

  1. Succes in Leiden Erik, ik zal aan je denken. Leuke stad, mooie groene omgeving.

    BeantwoordenVerwijderen