woensdag 4 september 2013

3e Warming Up Loop: 5 + 2,5 km

Bij het inlopen voelde ik mijn rechteronderbeen wat opspelen. Licht pijntje en ik liep wat mank viel iemand op. En ik had een beetje te veel gegeten. Maar ja, ik had me een potje honger....

Bij de start toch vrij snel weg. Op de 3 km kwam ik in exact dezelfde tijd door als vorige week (11:05) toen ik uitkwam op de snelle tijd van 27:53. Ik merkte dat ik echter niet soepel liep. Ik kwam niet lekker in mijn ritme en mijn maag speelde op. Niet echt last van mijn onderbeen, die ik voelde bij het inlopen, maar misschien dat het toch een rol speelde. Ik probeerde het tempo vast te houden, maar dat lukte net niet. Het scheelde niet heel veel, maar op km 4 en 5 verspeelde ik ongeveer 2 en 3 seconden. En vorige week liep ik ook het laatste stuk snel door. Dat zou me nu niet lukken voelde ik aan. Dus precies op het 5 km punt (18:38) besloten om de rem erop te gooien. Niet forceren in het marathonschema. De volgende km's gingen een tikkie langzamer in 3:52 en 3:54. Het was bijna een relaxed loopje aan het worden. Wat scheelt dat een hoop inspanning als je even de scherpte eraf haalt. Ik kwam behoorlijk fris over de finish, terwijl het 'slechts' 30 seconden scheelde met vorige week. Nu: 28:23, toch geen slechte tijd (3:47 min/km).

Het verschil in inspanning was vooral te zien aan de hartslagzones. Nu bijna volledig in zone 4 en slechts 3 minuten in zone 5. Terwijl ik de 1e WUP (28:08) 14 minuten in zone 5 liep. De 2e WUP was de Polar stuk, maar dat zal een soortgelijk beeld opgeleverd hebben schat ik in.
Gevolg is dat vandaag de trainingsbelasting een stuk lager lag met toch een snelle tijd.

Polar: WUP III 04.09.2013.

Volgende week is de laatste WUP. Ik heb besloten om dan niet mee te doen. Even de focus op wat meer omvang leggen.

4 opmerkingen:

 1. Iets rustiger aan, 2 sec de km.,
  waar praten we over.
  Met dat verschil liep Frank wel lekker?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Peter, ik kan je opmerking niet helemaal plaatsen bij het bericht over de warming up loop...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede morgen,

  Sorry, de opmerking sloeg op de
  6 x 1000 op de baan, van afgelopen
  donderdag, maar ik heb het onder het verkeerde blog geplaatst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha. Ja, Frank redt zichzelf wel. Die is wijs genoeg om te stoppen of vaart te minderen als het niet gaat. Hij komt terug van een blessure en blijft steeds weer iets langer achter Marco en mij plakken. Maar omdat ik nu alleen met Frank liep, paste ik me (ik moet toegeven: een heel klein beetje) aan :-).

  BeantwoordenVerwijderen