vrijdag 18 juli 2014

Hitte

Het is vandaag flink heet geworden. Richting of over de 30C.

Geen weer voor een wedstrijd, dus ik ga vanavond maar niet de instuif bij av Trias doen. Ik denk dat ik eerder iets beschadig/afbreek in deze hitte met 'maximaal-lopen' dan dat het iets oplevert voor de conditie/vorm. Dus dan over 2 weken maar weer proberen...

Ik ga vanavond wel op de baan lopen, dat zal nog wel lukken ... of als het echt te warm is, later op de avond.

Dinsdag een erg lekkere baantraining gedaan van 20 x 250. Zoals wel vaker wat behoudend begonnen en steeds wat sneller. Ging goed.

p.s. Een heel klein koppeltje op de baan. de rest zal wel (terecht) op het strand gelegen hebben. Een aangepast programma voor de MILA-groep. We zijn het niet gewend om kort en hard te lopen, zodat 6 x 300 hard met 5 minuten rust even 'iets anders' is.

Pfft, wat was het zwaar. Die lange rust van 5 minuten was ook echt wel nodig om weer op adem te komen. Qua tempo dacht ik vooraf aan 50/51 sec. per 300. Alleen de eerste ging meteen in 48 sec. en dat zet dan de toon voor de rest :-). Vanaf de 4e werd het behoorlijk pittig en de laatste was gewoon zwaar. En wonder boven wonder lukte het om ze alle zes in 48 sec (op 1 na dan die in 47 ging,..) te lopen. Dat soort tempo's lopen we 'normaal' natuurlijk niet. Mooie vervanging van de wedstrijd van 3.000m.

Trouwens voor de eerste keer op de Kinvara 5 gelopen. Ging goed, lekkere schoen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten