vrijdag 15 augustus 2014

5.000 meter av Trias (derde Instuifwedstrijd)


Op basis van mijn laatste 3.000 meter (10:32) die in 3:31 min/km ging, had mijn trainer ingeschat dat een 18:20 wel zo'n beetje het maximum was dat er in zou zitten. De rekensom gaat uit van ongeveer 10 sec. p/km langzamer voor een 5k t.o.v. een 3k ( wordt 18:25 voor de 5k).

Zelf wilde ik graag nog iets harder lopen. Maar ja, is dat reëel?

Ik werd ingedeeld in de 2e serie (v.d. 3). Zag een paar bekenden die ik de gaten wilde houden. Louis van Dam en Erik Stam. Erik Stam zat vorige keer met de 3.000 m 14 seconden voor me, dus dat zou waarschijnlijk wel lastig worden om bij te benen en Louis zat in de Runnersworld crossen vaak net voor me. Kijken of ik die een beetje kon bijbenen.

Na de start kwam ik op 2e positie in een treintje te lopen. Maar Erik Stam was al direct 10 meter weggelopen met een harde start. Ik durfde het gat niet te overbruggen.

Ik bleef er achter hangen. Na ca. 1,5 km begon het tempo te veel te dalen. Ik wilde er net voorbij gaan, toen Louis op kop ging lopen van het treintje. Ik ging mee met hem. Ondertussen was Erik Stam uit beeld. Jammer, volgende keer kijken of ik toch niet mee kan gaan. Want het voelde nu te langzaam. (oeps, zie later in de uitslag dat hij 17:38 liep. wel een erg groot gat...)

Bij de 3km ging ik er voorbij en toen ging de hartslag pas echt in het rood, op raceniveau (176). Ik kreeg 1 loper mee, die in mijn rug bleef lopen. Zo tegen de 4km ging het tempo weer iets omlaag en hartslag daalde naar 174. Laatste 400 meter weer aangezet en hartslag ging weer naar 176. Laatste 200 kon ik er zowaar een eindsprint uit knallen, HF naar 177, 178, 179, 180.

Eindtijd 18:16. (pr 18:05)

Ondertussen nauwelijks op tussentijden etc gelet. Was meer bezig met mijn onderlinge positie en aanvoelen of het tempo matchte met wat ik aan kon. Ik heb twee keer in de race gehad dat het te langzaam aan voelde. Een paar seconden laten liggen...

Doelstelling is om nog een keer onder de 18 minuten te lopen.

Voor nu tevreden met de tijd en zeker tevreden met de eindsprint.

4 opmerkingen:

  1. Zeer knappe tijd, Erik: 4 seconden sneller dan verwacht! Klasse!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeer netjes Erik! En dat voor een vrijdagavond ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank mannen. En wel een biertje genomen hoor (erna) op de vrijdagavond...

    BeantwoordenVerwijderen