zondag 10 augustus 2014

"Baantraining" in de duinen


Een aparte training in de duinen met Vrijheid Blijheid. Meestal is het een soort fartlek-achtige training over zand- en bosgrond, maar dit keer leek het meer op een baantraining.

Op de verharde "brandweerroute" zijn km-aanduidingen aangegeven van 0 tot 5. En toen we bij het "0-punt" stopten, wisten we wel hoe laat het was.

"We gaan 1 km'tje lopen". Ging lekker in 3:39.

Paar onverharde paden door en ineens kwamen we weer uit bij het "1-punt". "Ja, nog een km'tje".

Ging lekker in 3:38.

Niet iedereen in de groep is het gewend om dit soort trainingen te doen. Dus toen Sjerry aankondigde dat we nu 2 km gingen versnellen, zag je de gezichten wel een beetje betrekken :-).

Ik kon vrij vlak blijven lopen in 7:23 (3:41 de km).

En het kon natuurlijk niet uitblijven dat we ook nog van '4' naar '5' gingen. Die km loopt ook over 2 heuvels (waaronder De Kruisberg) en is altijd een mooie training. Deze km ging in 3:36 (Ralph blijft toch wel buitencategorie, want die liep het 'even' in 3:08).

Totaal ging de 5 km in 18:16, zeg maar 5k-tempo.

De HF kwam alleen de laatste km op de Kruisberg in Zone 5, (1"07). Deze tempo's vooral in Zone 4 kunnen lopen is prima.

Weektotaal op 67k. En dat bevalt me wel, weken van 60 à 70 k met de nodige kwaliteit. Structureel meer lopen leidt tot vermoeidheid en structureel minder lopen leidt tot vormverlies heb ik gemerkt.

6 opmerkingen:

 1. Doe 'ns normaal, man! Nee hoor, mooie training weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ging lekker. En probeer bij Vrijheid Blijheid maar eens een 'normaal' iemand te vinden, haha.

   Verwijderen
  2. Het leuke lijkt me vooral dat je op deze manier in groepsverband toch in je eigen tempo kunt lopen. Net als op de baan dus.

   Verwijderen
  3. Het mooie is dat - ondanks het vrijblijvende - er toch (meestal) pittig wordt getraind. En mooie stok achter de deur om op zondagochtend te rennen in het mooie duingebied, of het nu stormt, hagelt of mooi weer is. Je kunt komen buurten... (half Dem loopt er al, haha).

   Verwijderen
  4. Er rust een vloek op Johan en een keer meedoen met VB. De keren dat ik het van plan was, kwam het er niet van.
   Nu wil ik het nog even niet. In het kader van opbouwen is het, naast de 2 baantrainingen, verstandiger om in het weekend een (rustiger) duurloopje te doen.
   Maar óóit ...

   Verwijderen
  5. Ja joh, snap ik. Opbouwen / heel blijven is prio nr. 1, 2 en 3. Ooit...

   Verwijderen