dinsdag 9 september 2014

Crashtraining

Ik kon voor het eerst een keer op de maandag op de baan trainen. Het kwam gezien de WUP IV op de woensdag ook beter uit dan dinsdag. Maar oh, oh, wat een training!

3 series van 4 x 200 hard, seriepauze 2 minuten. Maar de pauze binnen de serie was slechts gelijk aan de looptijd. Dus, hoe harder je loopt, hoe korter de rust!! Hoe harder je gaat, hoe dubbel zwaar het wordt.

Ik had geen enkele trek om me in te houden. Er stond ook nog 2 x 1.000 op het programma na de 200'jes. Maar dat zou ik dan wel zien....

Eerste serie in 35-33-34-36. Halve minuut rust voelt de eerste keer nog comfortabel, maar de vermoeidheid groeit door een niet compleet herstel.

De seriepauze van 2 minuten komt als geroepen. Redelijk vers voor de 2e serie.

Eerste 200 zit ik nog in de pauzemodus en gaat te langzaam in 37 sec.

Daarna in 33-35-34. Prima. Voel al wel de vermoeidheid. De seriepauze is dit keer te kort om goed te herstellen. Hartslag daalt wel goed, zelfs tot in Zone 1. Dat is dus het probleem niet, maar de benen beginnen wat zwaarder te voelen.

De derde serie 200'jes is ronduit pittig. En tevens het snelste in 34-34-33-34. Op het laatst met behoorlijk volgelopen benen. Trainer Frans roept intussen: "verleng je pas en zorg dat elke afzet raak is". Je pas verlengen met vermoeide benen valt niet mee, maar het lukt toch...

Pffft, en dan zo meteen nog 2 x 1.000. Hoe ga ik dat doen? First things first. Eerst even 4 minuten herstellen.

Redelijk fris aan de 1.000 meter begonnen.... dacht ik ....
Maar de eerste 200 meter gaat veel te hard en dat moet ik bezuren. Tempo wat laten vieren en ook nu moet ik mijn pas verlengen van de trainer. Dat gaat niet, whhaaaah.
De 1.000m gaat in 3:36. Hf valt me nog mee met 170/171.

De tweede 1.000 open ik iets rustiger, waardoor ik vlakker loop. Maar ook deze gaat verrassend genoeg in 3:36. Kost wel iets meer inspanning met Hf op 173/174.

Man, man, wat een zware training! Wel heel lekker hoor, maar zwaar. Volgende dag voel ik mijn dijbenen flink en dat heb ik nooit van een training. Wat onontgonnen gebied betreden zeg maar...

Voelde als een soort van 'crashtraining'.


3 opmerkingen:

 1. Ben benieuwd naar W.U.P. loop vanavond!
  Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Peter. Ging redelijk. Geen hele snelle tijd. Maar wel een stuk beter dan vorige week. En met de "crashtraining" in de benen zeker niet ontevreden...

   Verwijderen