woensdag 10 september 2014

Warming Up Loop IV

50+ x bekeken:

Ik had zin in deze laatste WUP. Vorige week was een behoorlijk slechte race, met een flink instorten na 5k. Tijd was niet goed met 29:43, maar vooral de manier waarop stemde niet tevreden.

Ik wist voor vanavond wel dat er geen toptijd in zou zitten na de zeer zware training van maandagavond. Maar sneller dan vorige keer zou toch wel moeten lukken....

Redelijk snel gestart met 3:42. Ik liep in een groepje en het tempo zakte daarna iets met een 2e km in 3:50. De 3e km tot de watertoren liepen we iets meer uit de wind en een lichte versnelling tot 3:46.

Heel soepel liep ik niet, maar het ging ok. Het groepje kon ik daarna niet meer bijhouden en ik kwam alleen te lopen. Snelheid was nog redelijk met km's in 3:53, 3:54 en 3:55. Vrij constant in tegenstelling tot vorige week. Op de 5km vrijwel dezelfde tijd als vorige week (rond de 19:10), maar omdat het laatste stuk vorige week belabberd ging, zou het nu sneller moeten kunnen.

Vanaf 3k tot het einde alleen gelopen. Ik werd niet ingehaald, maar haalde zelf ook niemand meer in. Eindtijd van 29:03 (3:52 min/km). Geen hele snelle tijd, maar wel een tevreden gevoel. Ging een stuk beter dan vorige week - een snellere tijd in een lagere HFav (164 t.o.v. 167 vorige week). Ook de Running Index was hoger (65 t.o.v. 61).

Vrijdag nog even een 5k op de baan bij av Dem. Zal waarschijnlijk ook geen supertijd worden. Daar is de vorm niet echt naar, maar zo'n thuiswedstrijd kunnen we natuurlijk niet laten schieten :-).

Hier de uitslag van iedereen van Vrijheid Blijheid, die met de 4e WUP heeft meegelopen.

4 opmerkingen:

 1. Goed om te lezen dat het weer wat beter ging. De crisis voorbij!
  En nu ... "op naar vrijdag!" :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zie je vrijdag, maar eeeuhh ik ga je niet bijhouden hoor ;-).

   Verwijderen
 2. Zo zie je maar, dat je op een gegeven moment, of op een bepaalde leeftijd, 1 dag rust
  vaak niet voldoende is om een top-prestatie te leveren.
  Desalniettemin gewoon goed gelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank. Zo'n intensieve training heeft idd meer rusttijd nodig voor volledig herstel. En was ondanks niet zo'n spectaculaire tijd toch wel blij dat het een stuk beter ging dan vorige week.

   Verwijderen