dinsdag 21 oktober 2014

De training is dood, leve de training!

50+ x bekeken:

Om 14 uur een bericht van de trainer dat gezien weer(voorspellingen) de baantraining niet door zou gaan. Wat? Door dat beetje regen en beetje wind?


Meteen aantal mensen benaderd om toch te gaan lopen. Tristan was de eerste die reageerde. Vervolgens Nevzat. Ik heb bewust geen buienradar gekeken, want voor je het weet ga te twijfelen. Niets twijfel, gewoon rammen met dat weer. Even later zei Nevzat af wegens de toch wel erg slechte weersvoorspellingen. Maar niet getreurd, want Johan werd de vervanger. Maar haha, die zei ook vlak van te voren af, wegens wat onweer in de lucht.

Ok, dan maar met zijn 2'en. Hardlopend op weg naar Beverwijk dacht ik nog: "Dat valt reuze mee". Alleen hoe dichter ik bij Beverwijk kwam (en het is maar 2,4 km!) hoe zwarter het werd. De flitsen werden steeds helderder, de knallen steeds harder, de regen steeds harder. De regen werd dikke hagel en de flitsen kon ik bijna aanraken.

Was wel een verrassing dat het hek van Dem open was en huh, zelfs licht op de baan. Alleen de baan lag vol met hagel. Ook het pad naar de kantine stond helemaal blank. Dat was een flinke stortbui.

Vervolgens komen er nog 3 mensen (Andre, Jos S. en Henri) die niet wisten dat het afgelast was. Ook nog een paar sprinters op de baan en nog wat verdwaalde atleten. Ook Tristan kwam er aan. We wachtten nog even 5 minuten tot het onweer een beetje was afgedreven en hoepla, zowaar een warming up met zijn 5 'en. Intussen was de hagel weer gesmolten.

Ik had met Tristan afgesproken om 2.000'jes te doen. Dat was voor mij ruim een jaar terug, dus was benieuwd of dat lekker zou gaan.
Intussen werd het helemaal droog en alleen aan één kant van de baan een flinke storm tegen.

De eerste 3 x 2.000 liep ik op kop. De eerste nog behoorlijk koud van de natte bui en even op gang komen in 8:15. Tweede in 8:03 en derde tikkie rapper in 7:51. De vierde 2.000 nam Tristan de kop en het tempo viel in eerste instantie een beetje terug. De laatste 400 meter perste Tristan er nog een flinke eindspurt uit, waardoor er toch nog een keurige 8:02 verscheen.

Viel helemaal niet tegen met deze harde wind.

Toch blij dat we geweest waren!

4 opmerkingen:

 1. Nou, echt dapper, hoor! En nog een goede training afgewerkt ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, was een prima training. Wel lekker dat Tristan er ook was. Dat maakte het net even makkelijker.

   Verwijderen
 2. Haha. gelukkig ben ik niet de enige gek. Vanuit het werk naar huis gefietst, NW 6/7 tegen, stond geparkeerd op het viaduct.

  Gr Dick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha Dick, ja. Je was niet de enige gek. We laten ons niet zo maar tegen houden ;-).

   Verwijderen