zondag 19 oktober 2014

Duurloop komt op gang

Ik gaf eerder aan dat er qua duurlopen nog flink werk aan de winkel is. Ik heb achteraf bekeken te lang op mijn marathontrainingen ingeteerd en mijn duurvermogen liep zeker de laatste maanden steeds wat verder terug.

Maar daar waar het woensdag nog vrij beroerd ging op een duurloop van 1u, ging het vandaag erg lekker. Ondergrond zal wel een rol spelen (wo onverhard, nu verhard) en ook de mate van herstel (wo de avond ervoor pittige baantraining, nu 2 dagen rust gehad).

De training bij Vrijheid Blijheid laten schieten en als je dan zo'n plaatje ziet  van vanochtend dan ....


Maar goed, daar was ik dus niet bij. Na 2 warm-worden-kilometers van 5:57 en 5:08 ging de duurloop in een mooi tempo. Het tempo 'vanzelf' laten ontstaan, op geen enkele manier proberen te versnellen of het tempo proberen te beïnvloeden. Lekker soepel lopen in 4:45-4:37-4:38-4:38-4:44-4:30-4:36-4:28-4:28-4:26.
De route liep vanaf de duiningang 'het Kraaiennest', 2x over de Kruisberg met nog wat heuveltjes tussendoor (2x 'brandweerroute'), terug naar de ingang en precies op 1u uitgekomen (totaal 12,7 km).

De hartslag liep nog iets te hoog op, maar ik had niet verwacht dat deze duurloop al zo lekker zou gaan. Running Index al op een vrij goed niveau van 70. Blijkbaar niet zo moeilijk om de duurloopjes weer goed op te pakken....

Update:
Vandaag een duurloopje van 8,3 km gedaan in vrij rustig tempo van rond 5:00 min/km. Running Index op zeer goed niveau van 75. Gaat lekker zo...

2 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit, Erik! Kunnen we weleens samen doen. Heb er inmiddels prima schoeisel voor, haha!

    BeantwoordenVerwijderen