maandag 17 november 2014

Zevenheuvelenloop 2014, beetje een drama

200+ x bekeken:

Even een nachtje geslapen voor ik het ging opschrijven. Was het dan zo erg?
Ja.

Nog vol goede moed op weg gegaan naar Nijmegen. Auto geparkeerd in Breukelen en laatste stuk met de trein. Ik was dit jaar team-captain van ons bedrijventeam, dus even zorgen om op tijd te zijn.Even teamfoto laten maken en op pad naar het startvak. Ik kwam nog redelijk voorin het startvak blauw, ondanks dat ik wat laat was. Tijd op de startklok ca. 2 minuten (na de Kenianen).

Ik had afgesproken met de trainer dat ik behoudend zou starten. Ik zou afkoersen op ong. 40 minuten op de 10 km, leek ons allebei redelijk haalbaar.

Eerste 2 km goed op weg met km-tijden van 3:55 en 3:57.


Maar de derde km met vals plat omhoog merkte ik het al, geen enkele kracht in de benen. Ik kon het tempo toen al niet volhouden. Km 3 in 4:16. Ik hoopte nog dat ik wat in mijn ritme moest komen en dat de inzinking tijdelijk was. Maar niets was minder waar. Het werd elke paar minuten zwaarder en bij km 6 was ik op. Bekaf, misselijk en pijnlijke benen. Km's gingen richting de 5 minuten. Als ik makkelijk had kunnen stoppen, had ik dat gedaan. Wat een lange weg. De 10 km ging in bijna 45 minuten en het leed was nog niet geleden.


Ik werd aan alle kanten voorbij gelopen en kon niets meer. De km tussen 10 en 11 waar ik vorig jaar nog omhoog knalde tegen de heuvel met 15 km/u kroop ik nu met 10 km/u tegen de BERG op.

Het leed werd compleet toen ik ingehaald werd door Sinterklaas in vol ornaat en staf. Was op zich wel komisch, maar ik kon er pas de volgende dag om lachen.

Eindtijd net binnen de 1h10, bijna 12 minuten langzamer als vorig jaar.

Snelheid12,895 km/uur
5 kilometer00:21:05 (21:05)
10 kilometer00:44:23 (23:18)
Nettotijd01:09:48 (25:25)
Uw relatieve finishpositie in het totale deelnemersveld van de Scholten Awater Zevenheuvelenloop - 15 km:

De avond bekaf. De volgende dag enorme spierpijn. Ik ga er van uit dat het lichaam niet 100% was/is..... Snel vergeten?

22 opmerkingen:

 1. Snel vergeten zou ik zeggen. Waarschijnlijk heb je dinsdag gewoon goede benen.
  Interessant is dat in ''de bijbel" van Steve Magness hij (tenminste, ik herinner het me zo) iets zegt over het doen van hele langzame duurloop de dag voor een wedstrijd, en hoe deze alle spanning van de benen haalt, zodat je de volgende dag niet vooruit komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet de 'bijbel' nog steeds verder gaan lezen. Deze had ik nog gemist, haha (maar kan me ook niet voorstellen dat het deze impact heeft ...). Maar een gedeelte kan het prima verklaren. Thanx.

   Verwijderen
 2. Erik.

  Wat een verhaal. Gisterenavond toen ik jou naam tussen de uitslagen zocht kon ik het nauwlijks geloven. Ik heb overigens zelf niet gelopen.
  Ingehaald worden door de sint, snel vergeten. :-)
  Knallen in Egmond zou ik zeggen!

  Dick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ingehaald worden door de sint, leuk verhaal voor mijn kleinkinderen, haha.

   Verwijderen
 3. Niet te lang bij "stil" staan Erik, op naar de volgende wedstrijd...Gr. Peter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zag je tijd ook al bij de uitslag en vermoedde al dat er wat niet helemaal lekker was gegaan. Balen man! Gauw vergeten en op naar de volgende uitdaging :-) 7 december montferlandrun 15km als herkansing? Ik loop hem ook ;-) wel nog tot morgen inschrijving mogelijk..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 7 december heb ik Bruggenloop 15k staan.....

   Verwijderen
  2. Maar zou leuk zijn om nog een keer een herhaling van de 7HL13 te hebben bij een andere loop Dennis! We'll keep in touch.

   Verwijderen
  3. Dat komt vast goed :-) 1 februari midwintermarathon 10em?

   Verwijderen
  4. Dat is misschien wel een hele leuke ja, de MWM10em. Heb jij al ingeschreven Dennis?

   Verwijderen
  5. Ik kan via werk/klant meedoen en heb me zo opgegeven. Dat kan t/m morgen geloof ik (via mijn werk dan) en daarna gaan ze definitief de inschrijving doen.

   Verwijderen
 5. Hè, balen, Erik! Je leek zo goed op weg. Nee ... je BENT zo goed op weg!! Alleen kwam het er zondag om één-of-andere-reden (nog) niet uit. Lekker zo door blijven gaan, dan komen die resultaten echt wel weer! Ben ik van overtuigd.

  Ps: 2015 gaat toch zóóóóóóó ONS jaar worden! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erik.

  Ik zie dat jou volgende wedstrijd de bruggenloop in R.dam is, deze loop ik ook. Ik start in startvak A. Proberen om samen een mooie tijd te lopen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat is je richttijd? En wat is je naam, haha? Ik wil proberen om richting het uur te komen (en er net onder zou ook leuk zijn, maar is gezien mijn 'prestatie' bij de 7HL niet direct te verwachten).

   Verwijderen
  2. Haha.

   Even vergeten in mij vorige post.
   Dick is de naam. jij weet wel, die loper uit Assendelft :-)
   De bruggenloop wordt mij eerste wedstrijdje weer na de A.dam marathon.
   Ik hoop binnen het uur over de finishmat te komen.

   Groet
   Dickl.

   Verwijderen
  3. Is leuk Dick. Gaan we doen (en dan kijk ik wel of en hoe lang ik met je mee kan). Ik schat in dat jouw niveau op dit moment te hoog gegrepen is voor me, maar dat zien we snel genoeg. Als het lukt zou het mooi zijn en als het niet gaat, lopen we ieder ons eigen race. Maar gezamenlijk heen en weer kan natuurlijk altijd :-).

   Verwijderen
 7. He Erik!

  Dit viel echt een beetje tegen. Ik denk, dat je misschien wel een griepje onder de leden hebt. Dit zal je dan van de week wel merken, anders is deze tijd niet te verklaren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vandaag snotterig en vrij slap. Denk dat ik idd niet 100% was/ben. Ik sla vanavond de training maar even over...

   Verwijderen