zondag 14 december 2014

Lekkere fartlek

Omdat ik deze week 'maar' 4 x loop, vandaag een lekkere lange training. Eerst gelopen naar de duinen, waar we weer met een vrij grote groep van Vrijheid Blijheid vertrokken. Sjerrie leidde ons naar het strand van Heemskerk. We gingen met wind mee richting Castricum, steeds 2 palen hard en één paal rustig. Het ging als een trein, kon een mooi loopritme oppakken met behoorlijk snel lopen.
Het was een km of 5 over het strand en ik denk dat we 6 (kan ook 5 geweest zijn) versnellingen deden van 500 meter. Omdat het vrij hard waaide en achterin de groep veel langzamer gelopen werd, bleef ik niet stil staan (zou anders te koud worden), maar liep steeds naar de achterste lopers als een soort veegploeg. Toch weer goed voor wat extra meters.


Daarna ook nog een paar versnellingen door de duinen heen. De HF bleef dit keer gematigd en liep niet het rode gebied (Zone 5) in. Resulterend in een goede Running Index van 73.


Was een pittige fartlek met 15 km. Daarna nog de verjaardag van Ge.


En na warme chocolade met speculaas was het lastig genoeg om de stijve spieren aan te moedigen nog naar huis te lopen. Met heen en weer lopen erbij op 21,8 km uitgekomen.

En het is het laatste jaar maar één keer voorgekomen, dat ik meer liep: Ardennen hardloopweekend, toen we in één van de trainingen bijna 23 km liepen.

Mooie afsluiter van de week.

1 opmerking:

  1. Dat klinkt heel prettig Erik! Die LDLs heb ik er wekelijks in zitten tegenwoordig (20 - 28 km). Bevalt goed :-)

    BeantwoordenVerwijderen