zondag 4 januari 2015

Lekkere week: 80+ km

Zo, dat ging even lekker afgelopen week:

Weekoverzicht

Resultaat
Trainingssessies
6
#
Duur
07:32
uu:mm
Calorieën
6042
kcal
Afstand
82.9
km

Zes trainingen, en het ging prima. En ook de ruim 80 km goed kunnen verteren, ondanks dat ik dat echt niet meer gewend ben. De laatste keer 80+ was in week 40/2013.

Tot vandaag de hele week onder tot maximaal op de anaerobe drempel gebleven. En vandaag met de 6e training even daarboven gekomen in de duinen. Af en toe een anaerobe prikkel is niets mis mee natuurlijk.


Ik merkte vandaag wel waar mijn zwakke punten nog liggen. Op rul zand en heuvelop kom ik nog niet echt lekker weg. 
Op een harde ondergrond kan ik een soort 'vegende' beweging maken en kan ik vrij makkelijk snelheid maken. Op een zachtere ondergrond en ook heuvelop kom ik kracht tekort en loop ik vast met mijn afzet.

Misschien toch een paar crossjes meepakken om kracht op te bouwen...

En Ralph gaf me de tip om vaker in de duinen elke heuvel op te sprinten die je tegen komt. Dus niet met gelijke inspanning omhoog (waardoor het tempo daalt), maar volle bak omhoog rammen... Word je sterk van :-).

5 opmerkingen:

 1. Nou, jij bent er weer hééééélemaal, hè!! Wat een goede week, zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, ben idd erg blij dat de zwaardere belasting goed verteerd wordt. Als ik dit soort weken (iets minder mag ook wel, 5 x trainen in ca 70 km) blijf draaien en zorg voor voldoende herstel moet de vorm vanzelf wel komen... (+ paar wedstrijdjes weer draaien)

   Verwijderen
 2. Nice! Tip over die "heuvelsprints" ga ik onthouden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie je straks al om hoog vliegen bij elk viaduct, trap, heuvel, brug, haha. Dennis is niet meer te houden ;-).

   Verwijderen
 3. Jammer dat ik niet meer in het grote kantorenpand zat waar ik 1 jaar geleden zat. Daar ging ik voor iedere koffie of toiletgang rennend naar de 12e vanaf de 2e. Ik ben ervan overtuigd dat die 150 treden enkele reis een keer of 8 per dag hebben bijgedragen aan het sterker worden :-)

  BeantwoordenVerwijderen