zondag 8 februari 2015

Ardennen hardloopweekend III

100+ x bekeken:

Al weer het derde hardloopweekend in de Ardennen. Na februari 2014 met als thema de dikke modder, september 2014 met het prachtige weer, was het nu de beurt aan een nieuw thema: SNEEUW.

Dit leverde erg mooie plaatjes op en hoewel we aan iets minder hoogtemeters toe kwamen dan voorgaande keren, was de inspanning er niet minder om (om op de been te blijven op sneeuw en ijs).
Ook dit keer weer 5 trainingen in 3 dagen en het was dit keer vrij goed te behappen. Wel wat lichte spierpijn en stijfheid, maar het ging verder meer dan prima.

Vrijdagmiddag: verkenningstocht
Even wennen aan de kou en de sneeuw. Hier en daar stukken ijs op de hellingen, dus het blijft goed uit kijken en hier en daar stapvoets glibberen. Ik moet even wennen aan de kou en het duurt een tijd voor mijn handen een beetje warm worden, ondanks de (dunne) handschoenen. Het tempo ligt een stuk lager dan ik gewend ben en daardoor wordt veel minder lichaamswarmte gegenereerd. Wel leuk, even een uurtje spelen in de sneeuw, haha.

Vrijdagavond: korte nighttrail
Hoofdlampjes op en we gaan weer op pad. Door de sneeuw is het lichter dan 'normaal', zelfs zonder lampje is het redelijk te zien waar je loopt.

Zaterdagochtend: lange trail
In september hadden we een monstertocht van ruim 3 uur. Dit keer beloofde Jo het iets rustiger aan te doen. En na een effectieve looptijd van 2,5 uur waren we inderdaad weer terug. Bijna 20 km op de teller, ging erg lekker. En doordat de groep in 2'en werd gesplitst werd het tempo in de groep ook een stuk gelijkmatiger. [Het tempoverschil in de totale groep was een stuk groter dan voorgaande keren. Was niet echt een probleem, want regelmatig gingen de voorste naar achteren voor een 'veegactie', zodat iedereen zijn eigen ding kon doen.]

Niet ontbeten en toen we om 12 uur terug waren ging er wel wat in....

Zaterdagmiddag: korte trail
Douchen, eten en meteen weer op pad. Nog niet echt kunnen herstellen van de ochtend en de eerste 2 km moet de stijfheid een beetje de benen uit. Daarna gaat het prima en gaan we weer 1,5 uur op pad.

Zondagochtend: de afsluiting
Al weer de 5e training in 3 dagen tijd. Normaal loop ik maximaal 5 trainingen in 7 dagen tijd, dus dit ben ik niet echt gewend (nog afgezien van de hoogtemeters).
Maar het valt me mee. Kan zelfs een paar keer flink tempo maken op de vlakke stukken.

De rest: 
En nu lijkt het net of we alleen maar gerend hebben, maar eeuh: dikke lol gehad hoor, zeker op de zaterdagavond. Ruud en Peter hadden een muziekavond georganiseerd met Nederlandse en Belgische krakers.
Persoonlijk vond ik Je Veux L'amour wel de topper van de avond (maar waarschijnlijk had je daarbij moeten zijn, haha).


En onder het genot van La Chouffe en zijn makkers werd uit volle borst meegezongen. Daarna schakelden we over tot de klassiekers. Laat op de avond (ok, nacht) werd het melancholische 'Nights in white satin' omgetoverd tot een hard-core rock nummer. (onderstaand het originele, rustige nummer).


En het nummer Keep on Running bleef de hele volgende dag in mijn hoofd hangen....

Overzicht

Resultaat
Trainingssessies
5
#
Duur
06:28
uu:mm
Calorieën
4671
kcal
Afstand
47.3
km
Hoogtemeters 
1.270
m

De magische omgeving:
Groepsfoto's:
Fun:
Actie:
Even uitrusten :-)


En voor nog véél meer foto's, zie hier.

Was weer erg gaaf!!!!

6 opmerkingen:

 1. Hoi Erik,
  Super dat je er weer bij was en zo hebt GENOTEN.
  De Ardennen blijven fascineren om lekker buiten te spelen.
  Veer Zien Us
  www.jogger.tk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, de foto's alleen al!
  Je veux de la course à pied!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He Johan, ja zou mooi zijn als je weer wat 'belastbaarder' wordt. Dit vind jij ook wel echt leuk...

   Verwijderen
 3. Het was inderdaad een goed en inspannend weekend en leuk om elkaar weer te ontmoeten. Jammer dat we elkaar bij het afscheid nemen niet de hand konden drukken, maar in oktober is er een weerzien (neem ik aan?). Oh ja en als erg verzoeknummers zijn .. je weet mij en Peter te vinden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He Ruud, ja was goed je weer te zien! Bij het afscheid misten we elkaar even, maar mogelijk tot in oktober. En als dat niet lukt, kom ik misschien alleen 'even' de zaterdag aanwippen haha.

   Verwijderen