woensdag 24 juni 2015

Echte sprinttraining

Van de week contact gehad met Rob. Even gecheckt of ik af en toe even mee kon doen met de 'spintmasters'. Er lopen natuurlijk een paar rasechte sprintkanonnen rond (Nederlandse/Europese/wereldtop), dus dat leek me wel wat (haha grapje hoor, ik maak me echt geen illusies)...

Was wel een tikkie vreemd om mijn loopmaten van de dinsdag te zien lopen en zelf aan te sluiten bij een heel ander (sprint)programma. Het programma bestond uit:
- 4 series van 3 x 100.
- eerste 2 x 100 op 85% en 3e vrijwel voluit (98%), p 1" (serie 8")
- daarna nog 4 x 40

Met Rob en Bart gelopen. Het ging best oké zo voor de eerste keer. Voluit sprinten doe ik nooit, zeker 20 jaar niet gedaan, dus dat was echt wel even wennen. En een dag later ook flinke spierpijn...

De 100'jes op 85% gingen rond de 15.0. Dat is prima te doen. De snelle rond de 13.8. Verschil mag nog iets groter worden.

"Wat is dat nou, bij ons loop je wel voorop" riep Frank naar me in het voorbij lopen. Tsja, sprinten is echt een ander vak ;-).

Ook nog werk aan de winkel wat betreft mijn (sprint)techniek. Maar zeker voor herhaling vatbaar en nog meer dan genoeg uitdaging om dichter in de buurt van de echte sprinters te komen haha.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten