zaterdag 12 september 2015

2e 400m wedstrijd

100+ x bekeken:

Op donderdag nog een leuk programma gedraaid op de baan:
- 3 x 1" touwspringen.
- cricuitje met diverse oefeningen (o.a. korte sprintjes, hoge squats, schaatsprongen, burpees)
- 6 x 100

Voor het eerst wat korte sprintjes met de 'sled' getrokken:


Op vrijdag bij av DEM de MILA-avondwedstrijd. Ik koos voor de 400m uit het aanbod van 400, 1.000 en 3.000.
Dit werd het derde wedstrijdje dat ik samen met met zoon Dylan liep. Weer dezelfde tijd opgegeven, zodat we in dezelfde serie zouden komen. Vorige keer de 100m en 200m nipt gewonnen. Hoe zou het nu gaan?

Mijn pr stond op 64.0, maar het was bijna een zekerheidje dat ik dat ging verbeteren. Doel was 60 à 61 seconden, en ik hoopte op een nipte 'sub60'.
Dylan werd ingedeeld in baan 3 en ik (helaas) in 6. Start was goed en snel, en soepel gelopen naar 200m punt. Ik kon totaal niet zien hoe ik lag in het veld, dus dan maar doortrekken. Bij 260/270 meter voelde ik mijn benen vollopen. Bij het 300 meter punt kon ik zien dat ik eerste lag in mijn serie, maar pfft wat werden de benen zwaar. Ik probeerde op mijn techniek te letten en te blijven lopen maar dat kon niet voorkomen dat het tempo behoorlijk terug viel. De rest kwam dichterbij en ik werd ingehaald door een junior. Ook Dylan zag ik snel dichterbij komen, maar ik kon niet meer versnellen... En ik zag dat ik het nét ging redden om hem voor te blijven. Het bleek 0.13 sec. te zijn, dus dat is echt niets!

Tijd 60.7.

Ok, mooie pr-verbetering, maar merkte ook wel een lichte teleurstelling dat ik (nog) niet onder de minuut kon lopen. Met een beter laatste stuk moet dat zeker kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten