zondag 6 december 2015

De eerste blessure

Wel eerder pijntjes gehad na de overstap naar het sprinten. Maar geen echte blessure, tenminste zo noemde ik het zelf niet. Als je gewoon door kunt blijven trainen en wat kleine dingetjes voelt. Ach, daar schijnt elke sprinter mee te kampen te hebben.

Maar afgelopen maandag knalde er één wat steviger in. Na de heerlijke Cone Drill even een 3 x 40m sprint. En het ging erg lekker, kon de kracht goed overbrengen. En bij de derde knalde het bij de eerste pas in mijn linkerkuit. Scherpe pijn en stond meteen geparkeerd.

Kon er niet op staan en wandelen ging alleen met ondersteuning. Dat kost je 6-8 weken hoorde ik...

Nou heb ik de ervaring dat mijn lichaam gemiddeld sneller herstelt dan 'normaal'. Dus ook hier was ik niet overtuigd van de noodzaak om zo lang te herstellen. Dinsdag kon ik op mijn been staan, woensdag kon ik schuivelen, donderdag kon ik wandelen en vrjdag kon ik licht dribbelen.

Zaterdag keken Bart en Simone flink op dat ik verscheen op de training. Wel heeeel rustig aan gedaan, maar kon wat doen.

Zondag 6 x 100 @ 20 km/u gedaan. En ook dat ging. Met sprinten wacht ik nog wel even minimaal een weekje, maar herstel valt me helemaal niet tegen.

Leerpunt is trouwens dat ik nog iets meer moet doseren. Met het sneller worden en met een nog niet perfecte techniek (eufemisme) komen er flinke krachten op pezen en spieren. Dus:

 • werken aan techniek;
 • werken aan kracht;
 • zo lang de eerste en tweede nog niet perfect is (en waarschijnlijk wordt het dat nooit haha): Doseren.

5 opmerkingen:

 1. Elke dag gaat het weer beter. Vanavond voor eerst weer flink versnellen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo zie je maar, een sprinter gaat veel sneller over zijn tax
  (lees maximum), uitkijken dus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, klopt Peter. Er komen veel meer krachten op pezen en spieren, vooral bij de (bijna)100%-belastingen. Ik zal daar voorlopig selectiever mee om moeten gaan en meer op max 80 à 90% moeten lopen. Dat is beter te doen...

   Verwijderen